Twittercube
Image default
Health

Zo vind je een loopbaancoach die bij je past

Voor een bedrijf is de vitaliteit van de medewerkers heel belangrijk. Uit onderzoeken naar de medewerkerstevredenheid blijkt dat vitale medewerkers productiever en gemotiveerder zijn en meer plezier uit hun werk halen. Voor het bedrijf zijn zo’n medewerkers dus veel winstgevender. Om medewerkers te ondersteunen naar een vitaler leven, wordt er vaak loopbaanbegeleiding voorgesteld.

Bij loopbaanbegeleiding wordt er een loopbaancoach ingezet om de medewerker te helpen met verbeteren in zijn persoonlijk functioneren. Loopbaanbegeleiding zoekt naar manieren waarop medewerkers zich kunnen ontwikkelen, meer zelfvertrouwen hebben op het werk en meer werkplezier ervaren.

Hier vind je enkele tips om de geschikte loopbaancoach te vinden:

1. Ervaring van de coach

Informeer naar de coach zijn achtergrond: welke arbeidsmarkt(en) kent hij goed, in welke sectoren heeft hij ervaring en waaruit bestaat zijn netwerk. Er zijn loopbaancoaches die zich richten op een specifieke doelgroep. Zo weet je meteen of dat goed aansluit met naar wat jij op zoek bent.

2. Werkwijze voor begeleiding

Zoek informatie over de manier waarop de loopbaancoach te werk gaat: welke methodieken worden er gebruikt en passen ze bij jou, wat kan je allemaal van de coach verwachten en wat verwacht hij van jou, hoe flexibel is hij. Vaak vind je veek daarover terug op de website of je kan om een kennismakingsgesprek vragen.

3. Een gratis kennismakingsgesprek

Deze tip sluit rechtstreeks aan op de vorige. Na een kennisgesprek kan je pas echt de allerbeste keuze maken. Als je je coach hebt gezien en gesproken, ken je het antwoord op al je vragen en weet je of er een klik is tussen jullie. Een goede klik is belangrijk om de begeleiding optimaal te laten verlopen. Daarom kan je dus om een gratis kennismakingsgesprek vragen.

4. Ervaringen van anderen.

Op de website kan je vaak ervaringen lezen van andere cliënten, hieruit kun je ook het een en ander opmaken.

https://carrierepoort.nl