Twittercube
Image default
Health

Meer websitebezoekers door radioreclame

Hoewel veel mensen de laatste tijd denken dat er nog maar weinig naar TV gekeken en naar radio geluisterd wordt, blijkt dit toch niet zo te zijn. Recent onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat zowel radio- als tv-campagnes nog steeds effectief zijn en werken om meer bezoekers naar je website te krijgen. Radio luisteren is dus nog lang niet dood! In tegendeel zelfs. 

 

Het onderzoek toont aan wat de effecten zijn van adverteren op de radio in relatie tot het aantal websitebezoekers. Uit dit onderzoek kwamen aantal opmerkelijke resultaten, waarvan dit artikel er een aantal bespreekt. Wat als eerste uit dit onderzoek naar voren kwam, is dat het veel effectiever is om een TV- en radiocampagne na elkaar te doen, dan tegelijkertijd. Wanneer je deze twee vormen van marketing met elkaar afwisselt, bereik je het meeste. 

 

Nog iets opmerkelijks wat uit dit onderzoek naar voren kwam, is dat het niet veel uit schijnt te maken of je in het weekend of doordeweeks adverteert. De verschillen hiertussen waren minimaal. Wat ook naar voren kwam, is dat adverteren via tv of radiozenders die een specifieke doelgroep hebben veel beter werkt dan adverteren bij de zenders die zoveel mogelijk mensen willen bereiken. Wanneer je ervoor zorgt dat de doelgroep van het medium dat je wilt gebruiken om te adverteren past bij jouw doelgroep, heb je een grote kans op succes. Zo heeft bijvoorbeeld 3FM een heel andere doelgroep dan radio 10. Het is belangrijk om je goed in te lezen in de doelgroep van bepaalde zenders voordat je er eentje kiest. 

 

De tips die uit dit onderzoek naar voren kwamen, zijn de volgenden. Als eerste is het belangrijk om een heldere branding in de reclame te verwerken. Zorg er dus voor dat je een heldere call to action hebt en een duidelijke communicatie over de URL van jouw website. 

http://www.radioguide.fm