Twittercube
Image default
Health

Het belang van een EHBO cursus

Red mensenlevens met EHBO kennis

Wanneer u veel met mensen werkt, of überhaupt vaak onder mensen bent, dan kan het altijd gebeuren dat iemand ineens in een ongeval verzeild raakt. Hulpdiensten zijn dan helaas niet altijd snel ter plaatse, dus is het belangrijk dat er mensen in de omgeving zijn die enige EHBO kennis bezitten en het slachtoffer in veiligheid kunnen brengen voordat het te laat is.

Wat leert u allemaal?

In een cursus EHBO komt een hele lijst aan onderwerpen voorbij. Na het succesvol doorlopen van de cursus, krijgt u een certificaat van het Oranje Kruis. U weet dan bijvoorbeeld hoe u moet reanimeren en hoe u een AED gebruikt. Verder kunt u eerste hulp verlenen aan slachtoffers met een brandwond, bloeding, beroerte, hersenschudding, epilepsieaanval, tekenbeet of een geamputeerd lichaamsdeel. Ook weet u nu wat u moet doen wanneer iemand bewusteloos raakt, letsels aan botten, spieren en gewrichten heeft, zich verslikt, kortademig is, diabetes heeft, hyperventileert, onderkoeld is of juist last heeft van hitteslag. Met uw EHBO kennis kunt u soms echt een verschil maken tussen leven en dood!

Welke cursus EHBO past bij mij?

Bij Arehbo.nl kunt u verschillende cursussen EHBO volgen. Naast de reguliere cursus die hierboven uitgelegd staat, kunt u bijvoorbeeld ook een herhalingscursus volgen. Deze herhaling is bedoeld voor mensen die in het verleden reeds een reguliere training EHBO hebben gehad, maar waarbij de kennis ietwat weggezakt is. Ook is een EHBO certificaat maar twee jaar geldig, dus wordt aangeraden om ieder jaar uw kennis een beetje op te frissen. Aangezien een EHBO training daarnaast erg praktijkgericht is en u ook een praktijkgedeelte krijgt waar u moet oefenen, is een herhalingscursus sowieso wel aan te bevelen. Tenslotte is de cursus Eerste Hulp Aan Kinderen bedoeld voor degenen die werkzaam zijn op een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal, een (basis)school of als gastouder.