Twittercube
Image default
Health

Een mantelzorgwoning kopen steeds frequenter

Een mantelzorgwoning kopen  komt in onze huidige tijd steeds meer in trek. Net als in vroeger tijden, zorgen we in ook onze huidige tijd meer en meer voor onze dierbaren. Alleen anders. Vroeger was het vrij normaal om familieleden in huis te nemen om hen een goede verzorging te garanderen. Tegenwoordig is het vaak helaas een noodzakelijk kwaad geworden, na te denken over het aanschaffen van een mantelzorgwoning. Onze huidige verzorgingsstaat verplicht ons bijna om mensen die hulp nodig hebben in huis te halen. Of met de mogelijkheid een mantelzorgwoning te kopen, een thuis te bieden met goede zorgen altijd dicht bij. De wachtlijsten voor een verzorgingshuis zijn ontzettend lang. En tijd is waar het de meeste mensen toch aan ontbreekt. Waardoor een mantelzorgwoning kopen een prima oplossing is. Door een mantelzorgwoning te kopen, behouden alle partijen gelukkig wel hun privacy.

Een mantelzorgwoning kopen? Vaak geen bouwvergunning meer nodig

Wanneer je een mantelzorgwoning koopt, ben je gelukkig niet meer (altijd) verplicht een bouwvergunning aan te vragen. Daarmee is de wetgeving toch wat verruimd. Wat het voor mantelzorgers natuurlijk veel makkelijker maakt om te besluiten een mantelzorgwoning te kopen. Wel zijn er enkele regels waaraan je je moet houden wanneer je besluit een mantelzorgwoning te kopen en te plaatsen op je eigen terrein. Natuurlijk kan de gemeente je daarbij helpen, maar Mantelzorg Wernsen ook. Zij hebben namelijk ruime kennis en ervaring in het bouwen van mantelzorgwoningen.

Een mantelzorgwoning kopen ook voor kinderen of overige familie

Een mantelzorgwoning kopen is niet alleen in trek bij kinderen voor hun ouders. Het kan ook zijn dat ouders buitengewone langdurige zorg willen bieden aan hun kinderen met een beperking, of andere directe (oudere) familieleden.

Hoe ziet de mantelzorgwoning die u koopt eruit?

De mantelzorgwoning die u via Mantelzorg Wernsen koopt, is van alle gemakken voorzien en uitgerust als een huis. Achter of naast de bestaande woning verrijst er dan een complete woning voorzien van allerlei extra’s die de zorg voor de inwoner(s) vergemakkelijkt en het zelfstandig blijven wonen bevordert. Met alle goede zorgen van een liefhebbend persoon in de buurt. Mantelzorg Wernsen staat u graag professioneel bij in dit hele proces.