Waarom led verlichting en de led T5 zo goed zijn

Licht is een van de meest primaire behoeften van de mens. Al sinds het begin der tijden hebben wij licht nodig om in het donker te kunnen werken en leven. Verlichting heeft dan ook bestaan in heel veel verschillende vormen. Eens in de zoveel tijd komt er een nieuwe ontwikkeling waardoor de vorige generatie totaal overbodig wordt. De ontwikkeling van de gloeilamp maakte de kaars en de olielamp overbodig, en de spaarlamp heeft de gloeilamp vervangen.

Sinds de ontdekking van de lamp is er echter nog nooit zo’n grote vooruitgang ontdekt dan met de komst van led verlichting. Led lampen zijn in staat om heel veel licht te produceren zonder dat het veel stroom nodig heeft. Dankzij de gigantisch hoge efficiëntie die led verlichting behaald is het mogelijk om enorm veel geld te besparen. In dit artikel zullen wij wat dieper ingaan op de mogelijkheden van led lampen en specifiek hierbij de led T5.

 

Wat zijn de voordelen van led lampen?

 

De reden waarom led lampen zo verschrikkelijk effectief zijn zit hem in de techniek die achter de led’s zitten. Deze diodes kunnen namelijk bijna 100% van de stroom omzetten in een sterke lichtbundel. Je hebt dus maar een heel klein beetje stroom nodig om evenveel licht op te wekken als traditionele lampen. Sterker nog, led verlichting is tot wel 10x zo zuinig als traditionele verlichting.

Een ander groot voordeel is dat led lampen vele malen langer meegaan dan andere lampen. Omdat er bijna geen sprake is van energieverlies is er dus ook geen warmte ontwikkeling. Niet alleen heeft dit praktische voordelen, het zorgt er ook voor dat led verlichting zoals de led T5 heel lang mee kan gaan. Uiteindelijk is dit goed voor ruim 50.000 branduren.

 

Wat zijn led T5 lampen?

 

Iedereen is wel bekend met de standaard tl buizen. Alhoewel ze erg effectief zijn om grote oppervlakten in één keer te verlichten, zijn ze niet heel efficiënt in het opstarten en al helemaal niet in hun elektriciteitsverbruik. led T5 kopen is geïntroduceerd als opvolger van deze alom bekende lampen en worden geleverd in 3 standaardmaten. Dit zijn 60cm, 90cm en 120cm respectievelijk.

https://www.leds-depot.be/