Twittercube
Image default
Health

Voordelen van energetische genezingstherapie

De beoefening van Reiki werd in 1922 gecreëerd door de Japanse boeddhistische monnik Mikao Usui, gebaseerd op het geloof in het bestaan van universele vitale energie, in het Japans gesymboliseerd als “ki” en manipuleerbaar door het opleggen van handen.

Reiki is een Japanse techniek van ontspanning van lichaam en geest die, volgens haar adepten, ook de genezing bevordert. Het is gebaseerd op het idee dat er een “levenskracht energie” door ons heen stroomt. Zo geloven Reiki beoefenaars dat vitale energie kan worden gekanaliseerd door de handoplegging die op een persoon wordt uitgevoerd.

Hoe is een Reiki-sessie?

Het doel van het opleggen van de handen is het manipuleren van de energieën om deze te kanaliseren in de krachtcentra van de patiënt – de chakra’s – die zich op bepaalde plaatsen in het lichaam bevinden.

Zo zal de therapeut tijdens een Reiki-sessie de handen opleggen of zachtjes enkele delen van het lichaam aanraken, zoals: hoofd, handen, voeten, rug en borst.

Elke sessie wordt uitgevoerd in overeenstemming met ethische principes, waarbij altijd extreem respect wordt betoond voor de patiënt die zal worden bijgewoond. Tijdens de Reiki-sessie is het niet nodig om speciale kleding te dragen en nog minder dat de patiënt deze uittrekt. De enige vereiste is het uittrekken van de schoenen.

Werkt reiki therapie?

De reiki is een holistische therapie die gericht is op het bieden van welzijn, het verlichten van symptomen van stress, chronische pijn, het bevorderen van de genezing van ziekten en ook een nieuwe levensfilosofie voorstellen.

In de afgelopen jaren heeft de wetenschap bewezen dat het functioneren van de Chakra’s fundamenteel is voor de gezondheid van ons lichaam, wat getuigt van alle boeddhistische wijsheid die al aan het begin van de vorige eeuw is geopenbaard.

Het is bewezen dat Reiki tal van voordelen biedt voor zowel de fysieke als de spirituele gezondheid, helpt bij de behandeling van verschillende ziekten en zorgt voor veel meer kwaliteit van leven voor mensen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat er geen beperkingen zijn voor de therapie. Het is absoluut geschikt voor volwassenen, ouderen, jongeren en zelfs baby’s.

Deze therapie bestaat uit serieus werk en is volledig gebaseerd op wetenschappelijke informatie, waardoor een maximale veiligheid wordt gegarandeerd voor alle mensen die op zoek zijn naar deze aangename therapie.

Healing is het helen van een verstoorde balans tussen lichaam en geest.